صنایع دستی یکی از مساعدترین زمینه های اشتغال زایی است

معاون صنایع دستی و هنر های سنتی خراسان جنوبی گفت: صنایع دستی یکی از مساعدترین زمینه های اشتغال زایی است و در بکارگیری نیروهای خلاق نقش موثری دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی؛ حسین عباس زاده معاون صنایع دستی و هنر های سنتی این اداره کل افزود: صنایع دستی بایستی به عنوان راه حلی برای مشکلات جوانان مورد بررسی قرار گیرد که در همین راستا شرایط اقلیمی و محدودیت های منطقه ای سهم عمده ای در ناشناخته ماندن این هنر در استان داشته است.
معاون صنایع دستی و هنر های سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان ادامه داد: این معاونت با وجود اعتبارات اندک و کمبود نیروی متخصص لازم، فعالیت های عمده ای را برای توسعه صنایع دستی استان و شناساندن این هنر صنعت در منطقه برداشته که توانسته است با ارائه راهکارهایی کارآمد و موثر گامی موثر و پویا در 6 ماهه نخست سالجاری94 بخصوص در زمینه حقوق شهروندی ارائه کند.
عباس زاده اذعان داشت: برگزاری بیش از 30 دوره آموزشی در سطح استان از ابتدای سالجاری و صدور 60 مجوز اعم از پروانه تولید انفرادی، کارگاهی و اعلامیه تأسیس و بیمه کردن صنعتگران استان و ثبت در سامانه ویستا از جمله خدماتی است که این معاونت در قبال فعالیت صنعتگران ارائه نموده که در تشویق هنرمندان در این عرصه بسیار موثر واقع شده است.
وی همچنین در ادامه اشاره کرد: برگزاری چندین جلسه فرهنگی نکوداشت صنعتگران فعال استان و مشارکت در برگزاری بزرگداشت دهمین سالگرد تأسیس شرکت تعاونی جاجیم هزار گل قهستان در روستای روم از جمله فعالیت های فرهنگی این حوزه است. همچنین جلسه هم اندیشی با مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و گمرک استان همراه با سایر صاحبنظران فرهنگی- اقتصادی استان با محوریت تشویق صنعتگران جهت سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی صنایع دستی در تشویق صنعتگران برای سرمایه گذاری در این منطقه نتایج خوبی را همراه داشته و نشست های تخصصی با محوریت صنایع دستی در رسانه ها بویژه رسانه ملی، در معرفی رشته های صنایع دستی استان بسیار موثر بود است.
همچنین با برگزاری نشست های متعدد با صنعتگران و فعالان این عرصه و بازدید از کارگاههای صنایع دستی مشکلات صنعتگران بررسی شد و در جهت رفع آن برنامه ریزی های صورت پذیرفت.
معاون صنایع دستی و هنر های سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان گفت:از دیگر اقداماتی که موجب رونق صنایع دستی و معرفی آن شد افتتاح و راه اندازی خانه صنایع دستی در باغ رحیم آباد بود که می توان گفت از اهم فعالیت های این معاونت تاکنون محسوب می شده است و توانسته در گردآوری صنعتگران و هماهنگی بین تولید و ارائه تولیدات صنعتگران به متقاضیان نقش پر رنگی داشته است.
عباس زاده هم چنین اظهار داشت: برگزاری 9نمایشگاه ملی و 4 نمایشگاه داخلی در سطح استان، راه اندازی مرکز تولید حوله بافی در خانه پردلی که با هدف ترویج و توسعه رشته های صنایع دستی و حمایت از تولید کارگاههای برتر با حضور هنرمندان و پیشکسوتان صنایع دستی راه اندازی شده است و بازارچه های موقت در تابستان و هفته صنایع دستی نیز از دیگر موارد فعالیت معاونت صنایع دستی بوده است.
وی گفت: افتتاح بازارچه دائمی در شهرستان های بیرجند، طبس و فردوس در حوزه حمایت از صادرات استانی در حال پیگیری است که بازارچه دائم شهر ستان فردوس (پارک گردشگری تون) با اعتبارات توسعه زیر ساخت ها و دو بازارچه دائمی در شهر ستان بیرجند و سرایان با مالکیت خصوصی در حال احداث است.
معاون صنایع دستی و هنر های سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان افزود: امکان بازدید گردشگران خارجی و داخلی، مسئولین و میهمانان همایش های ملی از صنایع دستی استان، برگزاری مراسم بزرگداشت هفته صنایع دستی و تجلیل از صنعتگران استانی، تولید و چاپ و انتشار اقلام تبلیغاتی و بسته فرهنگی با محوریت صنایع دستی شامل چاپ کتابچه دوزبانه صنایع دستی، کاتالوگ و بروشور،استند، بنر، کارت پستال و...،تولید و اجرای برنامه های نمایشی شامل نقالی، کارناوال صنایع دستی در سطح شهر نیز از دیگر اقداماتی است که تاکنون اجرا شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394080923